Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солено руло»Спаначено руло с шунка и крема сирене

Спаначено руло с шунка и крема сирене

Спаначено руло с шунка и крема сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Супер свежо предястие, подходящо за специални случаи, но и за събирания с приятели"

Необходими Продукти

  • спанак - 300 г
  • копър - 4 с.л.
  • сол
  • белтъци - 4
  • нишесте - 2 с.л.
  • За крема
  • крема сирене - 200 гр
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • За плънката
  • шунка - 200 гр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете спанака, измийте го и го задушете. Отцедете го добре и го оставете да се охлади.

Сложете спанака и копъра в купа. Пасирайте на гладък крем и подправете със сол.

Разбийте на сняг белтъците с щипка сол. Внимателно ги прибавете към спаначената смес, като ги редувате с нишестето.

Сипете полученото тесто в правоъгълна тава и загладете с нож. Изпечете блата във фурна, предварително загрята на 180 градуса.

Оставете блата да изстине, след което го навийте на руло заедно с хартията, за да приеме форма.

Развийте спаначения блат и махнете хартията. Намажете с крема от сирене и наредете шунката, нарязана на тънки филийки.

Завийте стегнато спаначеното руло и ооакивайте в алуминиево фолио.

Охладете във фризер поне 20 мин, преди да нарежете рулото.

Нарежете рулото на тънки кръгове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: