Панирана треска с патладжан

06/12/2018
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър2085
"Едно нетипично, но много изискано и вкусно предложение за Никулден, от което със сигурност ще се възползваме "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо47
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Изпечете и обелете патладжаните. Нарежете ги на ситно и отцедете течността от тях с помощта на цедка.

Загрейте 2 с.л. олио в тигана и задушете в него нарязани на ситно скилидките чесън.

Добавете патладжаните. Овкусете със сол, кимион и риган. Гответе на умерен огън, докато течността от патладжаните не се изпари напълно и сместа не стане гъста, подобна на лепкаво тесто.

Накълцайте копъра, девесила и магданоза на ситно и ги прибавете в тигана. Разбъркайте и оставете сместа да се охлади за кратко.

Нарежете филето от треска на едри парчета и ги посолете. Към вече охладената патладжанена смес добавете панко галетата и разбъркайте добре.

Завийте филетата треска в патладжанената панировка с помощта на прозрачно фолио.

Точно преди да поставите в тигана, поръсете рулцата с още хлебни трохи.

Запържете за кратко в загрято олио, само колкото панировката да придобие цвят.

Прехвърлете рибните рулца в тавичка и допечете в предварително загрята фурна на 180°C за 7-8 мин.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар