Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с настъргани дюли

Сладкиш с настъргани дюли

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Сладкиш с настъргани дюли
Снимка: Марияна
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Добри дошли в клуба на любителите на сочните сладкиши, основната тема днес е колко парчета от този сладкиш с настъргани дюли е редно да се изядат"

Необходими Продукти

  • дюли - 1 много голяма
  • портокалова кора - настъргана
  • брашно - 1 ½ ч.ч.
  • кафява захар - 1 ч.ч. с връх
  • орехи - 2 шепи
  • масло - за намазване на формата
  • брашно - за набрашняване на формата
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме дюлята от кората и вътрешността и я настъргваме на едрото ренде. Кората на 1 портокал я настъргваме на по-ситно ренде.

В купа пресяваме брашното, заедно с бакпулвера, за да стане по-хубав сладкишът.

В друга купа с помощта на миксер продължително разбиваме 2 яйца с 1 ч.ч. захар тръстикова с връх.

Прибавяме олиото и пак разбиваме. После слагаме брашното с бакпулвера и объркваме с шпатулка много добре.

Нарязваме на дребно ореховите ядки. Прибавяме плода и кората. Разбъркваме.

Кръгла тава с диаметър 26 см. намазваме с масло и набрашняваме. Изсипваме кашата и заглаждаме.

Отгоре ръсим с ореховите ядки. Печем в загрята на 180 гр. фурна до готовност. Режем на 12 като торта и хапваме с кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: