Начин на приготвяне
Почистваме дюлята от кората и вътрешността и я настъргваме на едрото ренде. Кората на 1 портокал я настъргваме на по-ситно ренде.
В купа пресяваме брашното, заедно с бакпулвера, за да стане по-хубав сладкишът.
В друга купа с помощта на миксер продължително разбиваме 2 яйца с 1 ч.ч. захар тръстикова с връх.
Прибавяме олиото и пак разбиваме. После слагаме брашното с бакпулвера и объркваме с шпатулка много добре.
Нарязваме на дребно ореховите ядки. Прибавяме плода и кората. Разбъркваме.
Кръгла тава с диаметър 26 см. намазваме с масло и набрашняваме. Изсипваме кашата и заглаждаме.
Отгоре ръсим с ореховите ядки. Печем в загрята на 180 гр. фурна до готовност. Режем на 12 като торта и хапваме с кафе.