Начин на приготвяне
Обелваме и рендосваме ябълките на едро ренде. Смиламе орехите, ако нямате мелачка, можете с нож да ги наситните.
Разбиваме яйцата и захарта до хомогенна пухкава смес. Пресяваме брашното и бакпулвера и сипваме при яйчената смес, разбъркваме добре.
Изсипваме сместа в тавичка в която сме сложили хартия за печене и сме я намазнили. Поръсваме я с настърганата ябълка и смлените орехи.
Маслото се разтопява и изсипва равномерно върху ябълковия сладкиш.
Слагаме сладкишът да се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 30-35 мин.
След като сме изпекли ябълковия сладкиш, го изчакваме да изстине и режем на квадратчета.