Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Златен сладкиш с дюли

Златен сладкиш с дюли

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Златен сладкиш с дюли
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
21/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Златната есен идва с много вкусни сладки изкушения като този ароматен сладкиш с дюли"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кафява захар - 3/4 ч.ч.
  • олио - 6 с.л.
  • кисело мляко - 6 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г
  • дюли - 2 бр.
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този разкошен есенен сладкиш яйцата се разбиват заедно със захарта до побеляване. Към тях се прибавят олиото и киселото мляко.

След разбъркване на порции се прибавя предварително пресятото брашно заедно със бакпулвера.

Сместа се бърка, докато стане с гладка консистенция.

Дюлите се обелват, почистват от семки и настъргват на едро ренде.

Добавят се към кексовата смес заедно с натрошените орехи.

След като се размесят хубаво всички продукти, се прехвърлят в намазнена и набрашнена тавичка.

Сладкишът с дюли се пече в предварително загрята на 180 °C фурна за около 40 минути.

Когато изстине здравословен сладкиш с дюли, се поръсва с пудра захар, нарязва на квадрати и е готов за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: