Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Руладини»Пилешко вретено с бекон и топено сирене

Пилешко вретено с бекон и топено сирене

Пилешко вретено с бекон и топено сирене
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Добавете подходящата гарнитура и получавате едно изискано и много ефектно ястие"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 3 бр. от гърди
  • топено сирене - 2 бр. (триъгълници)
  • аспержи - 10 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките пържоли и ги начукайте леко с дървено чукче. Разрежете топеното сирене на половина.

Във всяка пържола сложете по едно, две аспержи и половинката топено сирене. Поръсете със сол и черен пипер. Завийте на рулца. Затворете ги с клечки за зъби, за да не се разтворят при печене.

Загрейте малко мазнина в тиган с не залепващо покритие. Изпечете вретената от двете страни до приятен златист загар.

В същия тиган, след като извадите пилешкото вретено, без да го миете, сложете бучка масло. Изчакайте да се разтопи и добавете аспержите . Запечете за кратко, леко да хрупка. Подредете в чиния и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: