Панирано свинско вретено

Панирано свинско вретено
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Панираният вкус на това свинско вретено е просто чудесен - сервирайте още топло"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр. от врат
  • гъби - 7 - 8 бр.
  • лук - 1/2 бр.
  • моркови - 1/2 бр.
  • целина - 1/2 стрък
  • сол
  • черен пипер
  • за панировката
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинските пържоли и ги начукайте с дървено чукче. Поръсете със сол и черен пипер от двете страни. Оставете ги така, докато направите плънката.

Обелете гъбите и нарежете на филийки. Лука на малки парчета, а моркова и целината - на пръчици.

Загрейте незалепващ тиган с малко мазнина и изпържете гъбите до златисто. Извадете и заделете.

В същия тиган сложете лука, а малко по-късно - моркова и целината. Запържете всичко за около 5 минути.

Върнете гъбите в тигана, изчакайте няколко минути и изключете.

Напълнете пържолите с плънката и завийте на руладините. Ако искате, може да завържете свинското вретено с конец (аз това не го направих и не съм имала проблеми по време на пърженето).

Оваляте всяко вретено първо в брашно, а след това потопете в разбитото яйце.

Пържете в загрят тиган с мазнина от всички страни до златисто.

Извадете и сервирайте веднага панирано свинско вретено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: