Свинско бон филе в масло

Биляна ВладоваБиляна Владова
Иноватор
206
1k
305
605
4
02/12/2018
"Готови ли сте да засечете за колко точно време се приготвя това уникално свинско филе"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 082
  • Преглеждания за месеца190
  • Преглеждания за седмицата114
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското бон филе се нарязва на дебели късове без определена форма. Слага се в дълбока купа и се посолява. След това се поръсва и с черния пипер. Разбърква се, за да се разнесат подправките по всички късчета.

Месото се залива в бялото вино. Докато свинското се кисне, лукът се обелва и се нарязва на полумесеци. Притрива се съвсем леко с малко сол.

Тиган с незалепващо покритие се слага на котлона, а в него се оставя маслото да се разтопи и да загрее. Свинското бон филе се изважда от виното, но то не се изхвърля. Щом маслото загрее в него се слага месото.

Тиганът се покрива с капак за 3 минути. След това се добавя нарязаният лук и отново се захлупва с капак. Отхлупва се след още три минути и в тигана се налива бялото вино, в което е киснало месото.

Упражнението с капака се повтаря, но този път за пет минути. След като се махне капакът се оставя виното да се изпари почти напълно и тиганът се отнема от котлона.

Свинското бон филе се разпределя в две чинии, като се полива и с останалата в тигана течност. Накрая отгоре се настъргва кашкавал. Свинското се сервира още топло.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар