Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Пандишпанено руло с конфитюр и сметана

Пандишпанено руло с конфитюр и сметана

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168765961k1
13/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Навивате и хапвате, навивате и хапвате - това е най-важното, което трябва да запомните от тази рецепта"

Необходими Продукти

  • За рулото
  • захар - 6 с.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • яйца - 6 бр.
  • За пълнежа
  • конфитюр - 1 бр.
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • За ганаша
  • сметана - 50 г
  • шоколад - 100 г
  • масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За пандишпана разбийте яйцата със захарта до побеляване и прибавете брашното с леко бъркане.

Получената смес разстелете върху хартия за печене и печете на 180 градуса за 30 мин.

Докато се пече разбивате сметаната и докато е топъл пандишпанът се намазва със слой конфитюр и сметана.

Завива се на руло и се остава да изстине, докато направите ганаша. За него затоплете течната сметана без да завира и добавете натрошения шоколад и масло. Бъркайте постоянно докато се получи гладка смес.

След като е готов махнете от котлона, изчакайте да изстине и залейте рулото, за удобство може да го сложите на решетка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: