Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Пандишпанено руло с млечен крем и конфитюр

Пандишпанено руло с млечен крем и конфитюр

Пандишпанено руло с млечен крем и конфитюр
Снимка: станимира караджова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Мекичко и много вкусно пандишпанено руло с конфитюр и млечен крем - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • необходими продукти за блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • студена вода - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • ванилия - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • сол - щипка
  • Продукти за крема
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • прясно мляко - 700 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • Още
  • конфитюр от ягоди - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват със захарта до пухкав крем. Белтъците с щипка сол се разбиват на твърд сняг.

Към жълтъчната смес се прибавят олиото, водата и се разбърква, след това се добавя предварително пресятото брашно с бакпулвер и се разбърква леко с дървена бъркалка - само в едната посока.

Накрая се добавят белтъците и отново се разбърква леко. Сместа се изсипва в правоъгълна тава, застлана с хартия за печене, и се пече в загрята фурна на 180 градуса.

След като се извади от фурната се обръща върху влажна хавлия, маха се хартията, навива се на руло и се оставя да се охлади.

Приготвяне на крема:

Брашното, захарта и яйцата се разбиват в част от млякото. Останалото се слага на котлона, преди да заври с непрекъснато бъркане се прибавя яйчната смес.

Бърка се до сгъстяване и завиране на крема.

След като блатът е охладен се развива, маже се с крем, отново се навива и се украсява с млечен крем и конфитюр. Сладкото руло е готово.

Пандишпаненото руло с млечен крем и конфитюр е много сполучливо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: