Начин на приготвяне
Жълтъците се разбиват със захарта до пухкав крем. Белтъците с щипка сол се разбиват на твърд сняг.
Към жълтъчната смес се прибавят олиото, водата и се разбърква, след това се добавя предварително пресятото брашно с бакпулвер и се разбърква леко с дървена бъркалка - само в едната посока.
Накрая се добавят белтъците и отново се разбърква леко. Сместа се изсипва в правоъгълна тава, застлана с хартия за печене, и се пече в загрята фурна на 180 градуса.
След като се извади от фурната се обръща върху влажна хавлия, маха се хартията, навива се на руло и се оставя да се охлади.
Приготвяне на крема:
Брашното, захарта и яйцата се разбиват в част от млякото. Останалото се слага на котлона, преди да заври с непрекъснато бъркане се прибавя яйчната смес.
Бърка се до сгъстяване и завиране на крема.
След като блатът е охладен се развива, маже се с крем, отново се навива и се украсява с млечен крем и конфитюр. Сладкото руло е готово.
Пандишпаненото руло с млечен крем и конфитюр е много сполучливо.