Начин на приготвяне
Всички съставки за корите се смесват в тенджерка. Слага се на котлона, след като заври, се добавя брашното наведнъж, като енергично се бърка.
Отстранява се от котлона, сместа се прехвърля на плота, ако е лепкаво тестото, може да се добави още малко брашно.
Разделя се на 5, 6 или 7 части, зависи с какъв диаметър ще са ви корите. Аз направих 7 кори.
Всяка част се разточва на кръгла кора и се пече по отделно за кратко, докато покафенее леко.
Приготвя се кремът, като сладкарската сметана се разбива. В отделен съд се разбива заквасената сметана с пудрата захар.
Добавя се разбитата сладкарска сметана и се смесва много добре. Корите се слепват с няколко лъжици от сметаната, поръсва се от конфитюра.
Тортата се украсява със смлените орехови ядки и боровинков конфитюр.