Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехова Торта»Френска селска торта със сметана и боровинков конфитюр

Френска селска торта със сметана и боровинков конфитюр

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Френска селска торта със сметана и боровинков конфитюр
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 4
20/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Ех, ако французите знаеха ние какви вкусни френски селски торти правим, всички щяха да дойдат тук"

Необходими Продукти

  • за корите
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 150 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • олио - 4 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 400 г
  • за крема
  • заквасена сметана - 2 кофички от 400 г
  • пудра захар - 400 г
  • сметана - 250 мл течна
  • конфитюр от боровинки
  • Още
  • орехи - смлени орехови ядки за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички съставки за корите се смесват в тенджерка. Слага се на котлона, след като заври, се добавя брашното наведнъж, като енергично се бърка.

Отстранява се от котлона, сместа се прехвърля на плота, ако е лепкаво тестото, може да се добави още малко брашно.

Разделя се на 5, 6 или 7 части, зависи с какъв диаметър ще са ви корите. Аз направих 7 кори.

Всяка част се разточва на кръгла кора и се пече по отделно за кратко, докато покафенее леко.

Приготвя се кремът, като сладкарската сметана се разбива. В отделен съд се разбива заквасената сметана с пудрата захар.

Добавя се разбитата сладкарска сметана и се смесва много добре. Корите се слепват с няколко лъжици от сметаната, поръсва се от конфитюра.

Тортата се украсява със смлените орехови ядки и боровинков конфитюр.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: