Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Пандишпанено руло с чийз крем и ягоди

Пандишпанено руло с чийз крем и ягоди

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Пандишпанено руло с чийз крем и ягоди
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Лек и лимонов пандишпанов блат с вкусна плънка от крема сирене и домашно сладко от ягоди - истински пролетен взрив от вкусове"

Необходими Продукти

  • за лимоновия пандишпан
  • универсално брашно - 125 г
  • царевично брашно - 15 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • растително масло - ¼ ч.ч.
  • мляко - 1/3 ч.ч. топло
  • лимонова кора - 1 ч.л.
  • пудра захар - 150 г разделена
  • яйца - 4 големи разделени
  • ванилова есенция - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • За лимоновия сироп
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • вода - 3 ч.ч.
  • За плънката
  • крема сирене - 150 г, омекотено
  • пудра захар - 35 г пресята
  • масло - 15 г омекотено
  • домашно сладко от ягоди - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лек и лимонов пандишпанов блат с вкусна плънка от крема сирене и домашно сладко от ягоди. Моята рецепта за ягодово руло с чийз крем е много вкусна, защото пълнежът от чийз крем е нежен и лек, а пандишпанът е толкова пухкав.

В комбинация с вкусни пресни ягоди отгоре и ягодов пълнеж, това е райски вкусно!

Загрейте фурната до 180°C . Постелете дъното и височина 2 инча от всички страни на тава за печене 23” X 33” с хартия за печене.

Пресейте брашното, бакпулвера и царевичното брашно.

В средно голяма купа разбийте жълтъците, 50 грама захар, олиото, лимоновата кора и топло мляко на пяна.

Добавете пресятото брашно към жълтъците и оставете настрана.

В друга купа с ръчен електрически миксер, разбийте белтъците на висока степен, докато станат на пяна.

Добавете останалите 100 г захар, ванилията, лимоновия сок и солта. Разбийте на висока степен, докато белтъците утроят обема си и се образуват твърди върхове. Отнема около 3 минути на моя миксер.

Внимателно разбъркайте половината белтъци в брашнената смес. След като се комбинират, сгънете другата половина. Не прекалявайте със смесването.

Изсипете сместа в застланата тава и печете 12-15 минути или докато горната част стане златиста.

Докато пандишпанът се пече, разстелете кухненска кърпа върху кухненския плот и поръсете с малко пудра захар.

Веднага след като пандишпановата торта е готова. Извадете от фурната и обърнете върху кърпата, докато е горещо. Направете руло заедно с кърпата и го оставете да изстине напълно.

Докато ретро сладкишът се охлажда, смесете всички съставки за лимоновия сироп и разбъркайте добре, докато захарта се разтвори. Дръжте настрана.

За плънката смесете крема сиренето, пудрата захар и маслото до кремообразна и гладка смес. Дръжте настрана.

За да сглобите пандишпановото руло:

След като пандишпанат се охлади напълно, развийте внимателно и разтворете на кърпата, залейте тортата с лъжици лимонов сироп и изчакайте няколко минути да попие.

След това намажете тънък слой от любимото сладко от ягоди, като внимавате да оставите по един сантиметър и половина от всички страни. Сега покрийте сладкото с друг тънък слой пълнеж от крема сирене.

Отново навийте тортата плътно в същата посока, в която сте я навивали преди, но този път без кърпата.

Завийте пандишпаненото руло със стреч фолио и охладете, докато е необходимо.

Преди сервиране отрежете страните по желание, след което поръсете обилно с пудра захар или крема сирене, ако ви допада повече, както направих и аз.

Нарежете и сервирайте с нарязани парчета пандишпанено руло с чийз крем и ягоди.

пресни ягоди. Насладете се !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: