Начин на приготвяне
Лек и лимонов пандишпанов блат с вкусна плънка от крема сирене и домашно сладко от ягоди. Моята рецепта за ягодово руло с чийз крем е много вкусна, защото пълнежът от чийз крем е нежен и лек, а пандишпанът е толкова пухкав.
В комбинация с вкусни пресни ягоди отгоре и ягодов пълнеж, това е райски вкусно!
Загрейте фурната до 180°C . Постелете дъното и височина 2 инча от всички страни на тава за печене 23” X 33” с хартия за печене.
Пресейте брашното, бакпулвера и царевичното брашно.
В средно голяма купа разбийте жълтъците, 50 грама захар, олиото, лимоновата кора и топло мляко на пяна.
Добавете пресятото брашно към жълтъците и оставете настрана.
В друга купа с ръчен електрически миксер, разбийте белтъците на висока степен, докато станат на пяна.
Добавете останалите 100 г захар, ванилията, лимоновия сок и солта. Разбийте на висока степен, докато белтъците утроят обема си и се образуват твърди върхове. Отнема около 3 минути на моя миксер.
Внимателно разбъркайте половината белтъци в брашнената смес. След като се комбинират, сгънете другата половина. Не прекалявайте със смесването.
Изсипете сместа в застланата тава и печете 12-15 минути или докато горната част стане златиста.
Докато пандишпанът се пече, разстелете кухненска кърпа върху кухненския плот и поръсете с малко пудра захар.
Веднага след като пандишпановата торта е готова. Извадете от фурната и обърнете върху кърпата, докато е горещо. Направете руло заедно с кърпата и го оставете да изстине напълно.
Докато ретро сладкишът се охлажда, смесете всички съставки за лимоновия сироп и разбъркайте добре, докато захарта се разтвори. Дръжте настрана.
За плънката смесете крема сиренето, пудрата захар и маслото до кремообразна и гладка смес. Дръжте настрана.
За да сглобите пандишпановото руло:
След като пандишпанат се охлади напълно, развийте внимателно и разтворете на кърпата, залейте тортата с лъжици лимонов сироп и изчакайте няколко минути да попие.
След това намажете тънък слой от любимото сладко от ягоди, като внимавате да оставите по един сантиметър и половина от всички страни. Сега покрийте сладкото с друг тънък слой пълнеж от крема сирене.
Отново навийте тортата плътно в същата посока, в която сте я навивали преди, но този път без кърпата.
Завийте пандишпаненото руло със стреч фолио и охладете, докато е необходимо.
Преди сервиране отрежете страните по желание, след което поръсете обилно с пудра захар или крема сирене, ако ви допада повече, както направих и аз.
Нарежете и сервирайте с нарязани парчета пандишпанено руло с чийз крем и ягоди.
пресни ягоди. Насладете се !