Начин на приготвяне
Първата стъпка от рецептата за бърза туршия с топла марината е да си приготвите зеленчуците. Обелете морковите и да ги нарежете на колелца. Чушките измийте добре, махнете дръжките, почистете им семките и ги нарежете на парчета. След това нарежете зелето и карфиола на розички. Накрая нарежете и целината и магданоза.
Вземете голям съд и в него изсипете всички зеленчуци. Разбъркайте ги добре, за да се смесят равномерно и да имат шарен вид.
След това започнете да приготвяте маринатата.
В тенджера сложете захарта и солта, разбъркайте ги и добавете олиото и оцета. На умерен огън разбърквайте много добре, за да се разтворят напълно солта и захарта.
Когато маринатата заври, намалее степента на котлона и оставете около минута-две да поври.
След това залейте туршията с врящата марината и разбъркайте всичко в продължение на 5 минути, докато започнат да омекват и поемат зеленчуците.
Прочетете също как се съхранява туршия и вижте най-добрите рецепти за царска туршия.