Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Турска пица»Бърза туршия с топла марината

Бърза туршия с топла марината

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
2342k4843
Бърза туршия с топла марината
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Бърза туршия с топла марината - хрупкава, вкусна и пълна с витамини."

Необходими Продукти

  • моркови - 500 г
  • зеле - 2 кг
  • карфиол - 1 бр.
  • чушки - 500 г червени
  • магданоз - 1 вр.
  • целина - 1/2 вр.
  • чесън - 5 - 6 ск.
  • За маринатата
  • захар - 90 г
  • сол - 90 г
  • черен пипер - 10 зърна
  • олио - 170 мл
  • оцет винен - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първата стъпка от рецептата за бърза туршия с топла марината е да си приготвите зеленчуците. Обелете морковите и да ги нарежете на колелца. Чушките измийте добре, махнете дръжките, почистете им семките и ги нарежете на парчета. След това нарежете зелето и карфиола на розички. Накрая нарежете и целината и магданоза.

Вземете голям съд и в него изсипете всички зеленчуци. Разбъркайте ги добре, за да се смесят равномерно и да имат шарен вид.

След това започнете да приготвяте маринатата.

В тенджера сложете захарта и солта, разбъркайте ги и добавете олиото и оцета. На умерен огън разбърквайте много добре, за да се разтворят напълно солта и захарта.

Когато маринатата заври, намалее степента на котлона и оставете около минута-две да поври.

След това залейте туршията с врящата марината и разбъркайте всичко в продължение на 5 минути, докато започнат да омекват и поемат зеленчуците.

Прочетете също как се съхранява туршия и вижте най-добрите рецепти за царска туршия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: