Родопско вретено

02/12/2018
"Като каже някой в Родопския край, че е хванал вретеното, да знаете, че не става дума за работа, а за вкусно ядене "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 198
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се разстила върху найлонче в табличка, поръсваме сол, черен пипер, кимион, чубрица, нарязан магданоз, яйцето, накисната и отцедена среда от хляба без корите.

Омесва се добре и разделяме на 8 или 10 топки, вие си решавате.

Сваряват се яйцата и морковът до омекване.

В чиния смесваме нарязани на кубчета яйца, моркова и кисела краставичка. Поръсва се плънката с щипка-две шарена сол и разбъркваме добре.

С намазнени ръце от всяко топче кайма се оформя малка питка, в средата се поставя 1-2 ч. л. плънка и краищата се прищипват да се оформи вретено. Първо се оформят всички вретена, тогава започваме да пържим.

Смесват се галета и царевично брашно, топим всяко вретено в галета и брашно и пържим от всички страни до готовност.

Изваждаме върху салфетка, за да попие мазнината. Сервираме с туршия за обяд.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар