Начин на приготвяне
Приготвяне на вретеното:
Измитата, необелена тиквичка нарежете по дължина на ленти с картофобелачка. Наредете лентите от тиквичката върху парче стреч фолио с големина на лист хартия, като ги застъпвате наполовина.
Съвсем леко поръсете с една щипка сол. Разбийте яйцето с вилица и размачкайте в него натрошеното сирене, за да стане гъста смес, а след това я нанесете върху лентите от тиквичката.
Нарежете шунката на пръчици и ги поставете в средата, а върху тях по дължина резенчета зехтинови сушени домати. Завийте на руло, с помощта на стреча, и усучете в края като бонбон, а след това подгънете надолу, така че да е плътно, за да не потече плънката.
Внимателно се слага в правоъгълна тавичка със съвсем малко водичка - 100 мл. Фурната през това се загрява на 200 градуса. Пече се, докато се позачерви и по преценка при пипане да се е запекла плънката.
Изважда се от фурната и много внимателно се отстранява фолиото, което се е понакъсало. Рулото се наръсва с кубче настърган кашкавал и отново се връща във фурната, да се позапече кашкавала. Прехвърля се в чиния, а покрай вретенцето още малко зеленчук - на скара.
Приготвяне на скарата:
Зеленчуците за скарата, нарязани на колелца, леко посолете и напръскайте със зехтин предварително. После изпечете на сгорещената електрическа скара.