Домашна халва с ядки

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Домашна халва с ядки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Вкусът на тази домашна халва с ядки няма нищо общо с тази, който продават по магазините!"

Необходими Продукти

  • захар - 500 г
  • мед - 250 г
  • яйца - 3 белтъка
  • ядки - 60 г белен шамфъстък или фъстъци
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете 1 ч.ч. вода с меда и захарта в тенджерка, сложете на котлона и бъркайте до получаването на гъст сироп.

Разбийте белтъците до получаването на пяна. Снемете захарния сироп от огъня и след 10-тина минути добавете към него белтъците на порции и бъркайте с телена бъркалка. Накрая разбъркайте с натрошените ядки.

Застелете с прозрачно фолио или целофан тава и лекичко я подмазнете. Поръсете малко ядки и разпределете сместа, като загладите.

Оставете домашната халва с ядки в хладилник. Поднесете я нарязана на парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
510
42
30
20
10
Дай твоята оценка: