Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Бавно печени свински ребра с кафе и захар

Бавно печени свински ребра с кафе и захар

Бавно печени свински ребра с кафе и захар
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Хубавите неща стават бавно и им трябва кафе, то и с тези гърди така се получи"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг
  • лук - 1 бр. кромид
  • кафе - 1 с.л. мляно (Еспресо)
  • захар - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • чубрица - 1 к.л
  • сол - на вкус
  • олио - 5 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на отделни парчета свинските ребра. Овкусете ги със всички подправки без кафето и захарта. Омесете ги много добре и оставете да престоят 2 часа.

На дъното на тавата сипете малко олио и ситно нарязания лук.

Подредете ребрата в тавичка и сипете 100 мл вода. Преди да ги сложите да се пекат, поръсете свинските ребрата с кафе и захар, с лъжица притиснете да полепнат хубаво за месото.

Печете във фурната на 150 градуса до хубав загар около час и половина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: