Шоколадо-ванилова торта

СтефиСтефи
Новак
11
Шоколадо-ванилова торта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
14
"Класическата комбинация шоколад и ванилия никога няма да ни омръзне, никога!"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 жълтъка
  • брашно - 7 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • масло - 60 г или маргарин
  • блатове - 3 шоколадови блата
  • шоколад - 100 г за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете жълтъците, захарта и брашното. В тенджера кипнете прясното мляко. Докато разбивате сместа усилено, бавно прибавете млякото с ванилията. Може да използвате миксер.

Прибавете маслото. Ако сместа ви се стори рядка може да прибавите още брашно.

Бъркайте сместа, докато не се сгъсти. В специална формичка с отлепящо се дъно сложете първия блат и изсипете част от крема. Разпределете равномерно.

Сложете втория блат и отново сипете част от крема. Сложете и последния блат и сипете малко повече количество отколкото преди.

Пъхнете тортата в хладилник за час. Настържете шоколада и покрийте тортата с него. Оставете тортата отново да охлади за час. След час тортата е готова за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
514
45
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

лидия
лидия
лидия мирчева мирчева асам на пет и полвина тортата е ного хубва
16.01.2015 21:31
1
Кирил Димов
Кирил Димов
И как точно трябва да се сгъсти 1л. мляко с 7с.л. брашно и 1 1/2ч.ч. захар?
Жалко че не помислих по-рано, само похабих материалите. Рецептата ви не струва. Чудя се, дали изобщо сте я пробвали?
26.11.2014 20:57
2
1
Ирена
Ирена
В случаите, в които снимката не съответства в пълна степен на дадена рецепта, причината е проста. Авторите на рецептите не винаги предоставят снимки на предложеното от тях. В тези случаи нашият екип избира подходяща художествена фотография. Разминавания са възможни.
23.08.2013 15:03
3
Нина
Нина
Парчето торта на снимката, не съответства с истинската торта!
23.08.2013 14:56
4
1
Ирена
Ирена
Уважаема Мери, сигурна ли сте, че целият надпис на опаковката всъщност не гласи "Готово за консумация без варене", каквато е обичайната практика при млеката обработени по УХТ технология.

Не бихме ви посъветвали да използвате несварено мляко при приготвянето на тази или друга торта, освен ако не е изрично посочено в рецептата ѝ.
23.08.2013 14:33
1
Meри
Meри
Имам проблем - купих от магазина мляко, но на опаковката пише БЕЗ ВАРЕНЕ. Кажете ми дали да го затопля или студено да го сложа?? Сега правя тортата и се затрудних малко. Може ли бърз отговор? Благодаря!
23.08.2013 12:56