Начин на приготвяне
За да приготвите Гаспачо, ще ви е нужен мощен уред като блендер, кухненски робот или такъв от типа на Нутри булет. Може и с пасатор, но в такъв случай трябва хлябът да се накисне предварително във водата, а ледът да се изключи от рецептата или да се добави накрая на кубчета във всяка порция.
Откъснете само листенцата от клонките мента, а скилидките чесън обелете, разполовете надлъжно и извадете лютата сърцевина (кълнчето)
В купата на вашият уред сложете хляба (за предпочитане без кората), леда, зехтина, оцета, солта, чесъна, ментовите листа и водата.
Пуснете първоначално на средна скорост и после прогресивно увеличавайте до максимална в продължение на 4 минути.
Готовото свежо Гаспачо разсипете в чашки или купички и украсете с ментови листенца.
Поднесете студено!