Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка с патладжан и извара

Разядка с патладжан и извара

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168745961k1
Разядка с патладжан и извара
Снимка: Моника Иванова
3 / 4
04/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • извара - 200 г
  • печени чушки - 3 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер - 2 скилидки (по желание)
  • копър - 4 - 5 стръка
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана на ленти и го посолете. Оставете го за 15 мин, за да си пусне горчивата вода, изплакнете го от солта, изпечете го от двете страни на грил тигана.

През това време сварете яйцата за 10 мин. След това нарежете патладжана и яйцата на кубчета и ги изсипете в подходяща купа, към тях добавете нарязаните на ситно чушки, чесъна, изварата, сол, копър и зехтин.

Пасирайте до получаване на гладка смес на разядката.

Декорирайте разядката с патладжан по желание и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: