Лесен меден кекс

Sunny PetkovaSunny PetkovaНовак181122
04/12/2018
"Лесен като детска игра, трудното идва после - когато осъзнаете, че не бива да изяждате целия кекс "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции24
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 299
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти трябва да бъдат със стайна температура!

Разбийте яйцето със захарта. Добавете киселото мляко и содата и разбъркайте леко, за да се погаси содата. След това добавете олиото, канелата, меда, какаото и брашното (пресято) и разбийте добре.

Намажете кексовата тавичка с олио, поръсете я с брашно и изсипете сместа в нея.

Печете на умерена фурна - 170-180°C, за около 40 минути или до готовност.

Преди да го изкарате, проверете дали е добре опечен с клечка.

След като изкарате кекса и го обърнете, по желание отгоре можете да поръсите с пудра захар.

Ако ви се струва, че сместа е малко - не се притеснявайте. Този меден кекс ще се увеличи във фурната.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар