Капрезе с червено цвекло

04/12/2018
"Класическата салата Капрезе, но в темпераментен вариант с червено цвекло "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 276
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете цвеклото и без да го белите, намажете коричката му с малко зехтин и сол, завийте плътно с алуминиево фолио и поставете в загрята на 200 градуса фурна за около 1 час и 20 минути или докато е напълно омекнало. Проверявайте с вилица и щом тя влиза с лекота в зеленчука, той е напълно готов.

2. Отвийте фолиото и докато е топло цвеклото, обелете коричката му. Това става с лекота само с пръсти. Измийте и подсушете.

3. Пригответе босилеково песто, като поставите в бендер листата от свежата подправка, половината от зехтина, чесъна и кедровите ядки. Пуснете да се смели за кратко и смесете с останалия зехтин и пармезана на прах или фино настърган.

4. Нарежете на шайби цвеклото и го овкусете с малко сол и лимонов сок. Моцарелата направете на същите и подобни по големина и дебелина шайбички.

5. Подредете в широка чиния под наклон кръгче цвекло, кръгче сирене. Може да го направите и в две отделни чинийки за индивидуални порции.

6. Залейте с босилеково песто, поръсете с още зехтин и едра люспеста сол.

Поднесете салата Капрезе охладена.

Добър апетит!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Теодора Мещерова
Майстора си е майстор! Напълно си заслужаваш титлата Мастър Шеф!
1
0