Начин на приготвяне
Кремът се приготвя по следния начин: в сух съд се разбиват 3 жълтъка със захарта до сгъстяване. Прибавят се 2 супени лъжици шипков мармалад, кората на един лимон, нарязаните орехи.
Тестото се приготвя по следния начин: маслото се разбива с две лъжици захар и постепенно се прибавят един по един жълтъците, като се разбиват до побеляване. Добавят се 3 лъжици мляко и брашното, в което е размесен бакпулверът.
Замесва се меко тесто. Разделя се на три части, като едната е значително по-голяма от другите две. Третата е най-малка.
Първата част се доомесва с една лъжица прясно мляко. Разстила се на дъното на средно голяма тавичка. Върху нея се изсипва първата половина от крема, стърже се втората част от тестото на ренде, изсипва се втората част от крема и най-накрая се стърже третата част от тестото.
Сладкишът се пече в умерена фурна до готовност.
След изпичане сладкиш София се оставя добре да изстине и се реже на ромбоиди.
Коментари