Начин на приготвяне
Почистете рибите без да режете главите и опашките. Бъдете внимателни, за да запазите целостта на ципурата. Направете хубав разрез на корема, за да имате достатъчно място за плънката.
Овкусете с лимон, сол и черен пипер и оставете настрана, докато приготвите плънката. Сложете тигана с малко зехтин на котлона да загрява. Нарежете гъбите, маслините и лука и ги изсипете в тигана. Настържете моркова и го прибавете.
Разбъркайте, добавете подправките и след като всичко омекне, добавете ситно нарязания магданоз.
Оставете още 2 мин и дръпнете от котлона. Отрежете 2 достатъчно големи листа домакиснко фолио.
Намажете ги от вътрешната страна с малко зехтин. Поставете рибите върху тях и ги напълнете с плънката. Сложете и няколко резенчета чери домати. Върху горната страна на рибите наредете няколко тънки резенчета лайм.
Завийте рибите стегнато с фолиото, сложете получените пакети в тава и печете на 180 градуса. След това ги отвийте, махнете лайма и оставете още няколко минути във фурната, за да се зачервят.
Поднесете печената риба веднага.