Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пълнена ципура с гъби и маслини

Пълнена ципура с гъби и маслини

Пълнена ципура с гъби и маслини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"И ако някой знае как се приготвя най-вкусната пълнена ципура, то това определено сме ние"

Необходими Продукти

  • ципура - 2 бр.
  • лимони - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 3 с.л.
  • гъби - 4 бр.
  • маслини - 150 г без костилки
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • розмарин
  • магданоз - 1/3 връзка
  • чери домати - 6 бр.
  • лайм - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибите без да режете главите и опашките. Бъдете внимателни, за да запазите целостта на ципурата. Направете хубав разрез на корема, за да имате достатъчно място за плънката.

Овкусете с лимон, сол и черен пипер и оставете настрана, докато приготвите плънката. Сложете тигана с малко зехтин на котлона да загрява. Нарежете гъбите, маслините и лука и ги изсипете в тигана. Настържете моркова и го прибавете.

Разбъркайте, добавете подправките и след като всичко омекне, добавете ситно нарязания магданоз.

Оставете още 2 мин и дръпнете от котлона. Отрежете 2 достатъчно големи листа домакиснко фолио.

Намажете ги от вътрешната страна с малко зехтин. Поставете рибите върху тях и ги напълнете с плънката. Сложете и няколко резенчета чери домати. Върху горната страна на рибите наредете няколко тънки резенчета лайм.

Завийте рибите стегнато с фолиото, сложете получените пакети в тава и печете на 180 градуса. След това ги отвийте, махнете лайма и оставете още няколко минути във фурната, за да се зачервят.

Поднесете печената риба веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: