Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Яйчена супа с тиква и домати

Яйчена супа с тиква и домати

Яйчена супа с тиква и домати
Снимка: Илиана Първанова
2 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Уникално съчетание от вкусове и аромати - няма как да не го опитате"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 купичка, нарязана
  • картофи - 3 бр. малки
  • яйца - 2 бр., домашни
  • моркови - 2 бр.
  • карфиол - 1 шепа начупен
  • домати - 2 бр. малки
  • магданоз - 1/3 връзка
  • хималайска сол - 1 ч.л. равна, фина
  • шарлан - 1 с.л.
  • зеленчуков бульон - 1 бр., кубче, по желание
  • черен пипер - 1 щипка, млян
  • куркума - 2/3 ч.л.
  • кориандър - 1 щипка
  • кимион - 2/3 ч.л.
  • вода - 1.5 - 1.8 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Докато водата в тенджерката заври, нарязваме картофите и тиквата на малки кубченца и морковите на полумесеци. Към водата прибавяме солта и шарлана, а след това и нарязаните зеленчуци.

После добавяме карфиола и доматите. Когато зеленчуците се сварят, подправяме последователно с подправките изброени в съставките.

И накрая с постоянно бъркане изсипваме разбитите яйца в супата, като се получават жълто оцветени от подправките парченца.

След още няколко минути на котлона - супата с тиква е готова.

Една прекрасна сгряваща супа, богата на есенни вкусове и аромати.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: