Начин на приготвяне
Всички зеленчуци се нарязват предварително на жулиени.
След като всичко е нарязано, зеленчуците се задушават по отделно в тиган с малко мазнина и вода. След омекване се присипват в тенджера за доваряване.
Добавят се вода, нарязаните листа на целината и магданоза и сол на вкус. Вари се още десетина минути и се маха от огъня.
Накрая в тигана се слага месото, което също е нарязано на жулиени и се задушава по същия начин, както зеленчуците.
В зависимост от начина на сервиране:
1. Всичко може да бъде смесено на едно и след това разсипано на порции.
2. Всичко се приготвя по отделно и се сервира в чиниите по цвят или друг признак.
Коментари
Първата е: лук (праз) - има се предвид, че може и обикновен лук, и праз лук, което си изберете.
Втората е: черен пипер - не черен ,а ЧЕРВЕН пипер или както някои му казват чушка.