Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешко месо с нахут и зеленчуци

Пилешко месо с нахут и зеленчуци

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Пилешко месо с нахут и зеленчуци
Снимка: Monika Ivanova
1 / 4
20/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Полу-китайско с вкусно сосче за топене."

Необходими Продукти

  • моркови - 2 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • гъби - 10 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • пилешко филе - 400 г
  • нахут - 1 консерва (500 г)
  • оцет - 1 ч.л.
  • мед - 2 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо режете на кубчета или жулиени и запържвате до готовност в мазнината.

Изваждате и в същото олио запържвате лука, докато омекне, след което добавяте и останалите нарязани зеленчуци.

Когато омекнат и те добавяте соевия сос, малко сол, оцета, меда и една ч.ч. вода.

Оставяте докато течността поизври малко и добавяте изпърженото месо заедно с една лъжица майонеза. Последно добавяте и нахута от консервната кутийка.

Получава се ястие подобно на китайското, но с нахут вместо царевица. Соса също е по-гъст заради високото съдържание на скорбяла в нахута.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: