Разтворена скумрия на грил тиган

05/12/2018
"Най-вкусната скумрия, приготвена по най-здравословния начин - да ви е сладко "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 782
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се разрязва откъм корема и се разтваря като пеперуда. С малък нож внимателно се почиства от гръбнака и малките кости се махат.

В купа се смесва зехтин, пресован чесън, риган, мащерка и скумрията се намазва от всички страни. Оставя се на хладно за 2 часа.

Загрява се грил тиган и печем рибата първо от страната на кожата, после се обръща.

Изважда се в голяма чиния и тогава се поръсва със сол и щипка-две черен пипер.

Печената скумрия се сервира с резени лимон.

Вкусотия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар