Уникална пилешка супа

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф79323810801
05/12/2018
"Точно когато си мислите, че сте видели и опитали всичко, опитвате тази уникална пилешка супа и оставате очаровани "
Приготвяне15 мин.
Готвене55 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 599
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива, нарязва и се на порции. За тази супа най-подходящо е домашно отгледаното пиле.

Отделяме от торса на птицата гръбнака и пилешките крилца / използвайте ги за приготвяне на пилешки бульон/.

Посоляваме пилешкото месо и го поръсваме с черен пипер.

Запечатваме го за кратко в тиган с 2 с.л. нагорещена растителна мазнина.

Така обогатяваме вкусовете на супата с ароматната коричка при кратката термична обработка и сочното късче от пилешкото месо.

Поставяме го в дълбока тенджера и го заливаме с горещия пилешки бульон.

В него добавяме корените от магданоз. Оставяме го да къкри на слаб котлон за 25 - 30 минути.

Изваждаме пилешкото месо и оставяме да се охлади. Обезкостяваме го и го нарязваме на малки късчета.

Зеленчуците - лук, чушки и морков, режем на ситни кубчета. Сотираме ги в тигана с мазнината от пилешкото месо.

Прибавяме ги в тенджерата заедно с пилешките късчета и нарязаните на средни кубчета картоф.

Супата къкри още 10 минути. Последно прибавяме фидето и магданоза.

Застройката приготвяме, като разбием жълтъка с киселото мляко.

При застройването на всички супи използвам домашно подквасено кисело мляко. Малката тайна се крие в отбраната горна част, където има много каймак. Маслеността му придава вълшебен вкус на супите и ги обогатява.

Темперираме застройката, преди да я прибавим към пилешката супа.

Подправяме я с лимонов сок.

Тази пилешка супа наистина е уникална не само с богатия си вкус, но и с полезните си свойства за организма.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар