Уникална пилешка супа

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
878
7k
3k
2k
1
05/12/2018
"Точно когато си мислите, че сте видели и опитали всичко, опитвате тази уникална пилешка супа и оставате очаровани "
Приготвяне15 мин.
Готвене55 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 040
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива, нарязва и се на порции. За тази супа най-подходящо е домашно отгледаното пиле.

Отделяме от торса на птицата гръбнака и пилешките крилца / използвайте ги за приготвяне на пилешки бульон/.

Посоляваме пилешкото месо и го поръсваме с черен пипер.

Запечатваме го за кратко в тиган с 2 с.л. нагорещена растителна мазнина.

Така обогатяваме вкусовете на супата с ароматната коричка при кратката термична обработка и сочното късче от пилешкото месо.

Поставяме го в дълбока тенджера и го заливаме с горещия пилешки бульон.

В него добавяме корените от магданоз. Оставяме го да къкри на слаб котлон за 25 - 30 минути.

Изваждаме пилешкото месо и оставяме да се охлади. Обезкостяваме го и го нарязваме на малки късчета.

Зеленчуците - лук, чушки и морков, режем на ситни кубчета. Сотираме ги в тигана с мазнината от пилешкото месо.

Прибавяме ги в тенджерата заедно с пилешките късчета и нарязаните на средни кубчета картоф.

Супата къкри още 10 минути. Последно прибавяме фидето и магданоза.

Застройката приготвяме, като разбием жълтъка с киселото мляко.

При застройването на всички супи използвам домашно подквасено кисело мляко. Малката тайна се крие в отбраната горна част, където има много каймак. Маслеността му придава вълшебен вкус на супите и ги обогатява.

Темперираме застройката, преди да я прибавим към пилешката супа.

Подправяме я с лимонов сок.

Тази пилешка супа наистина е уникална не само с богатия си вкус, но и с полезните си свойства за организма.

Метална поставка за черпак
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална поставка за черпак
5.94 лв.
Виж ››

Разбърквате и поставяте на място, така че винаги да ви е под ръка, защото малките помощници в кухнята правят готвенето приятно занимание :)

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Христо Славейков
Само дето не е написано кога се слагат доматите!?! Затова аз ги добавих 10 минути след картофите....
1
0
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
23.12.2019 11:20
Благодаря Ви! Весели празници!
0
0
Христо Славейков
Наистина е уникално вкусна!
0
0