Начин на приготвяне
Измийте и сложете в тенджера пилешките фенери, сипете вода и оставете да кипне. Излейте, изплакнете фенерите и ги сложете да се варят в нова топла вода.
Сложете при тях настъргания лук, джинджифила, чубрицата, магданоза, куркурмата, черния пипер и двете кубчета пилешки бульон.
Щом месото се свари, извадете настрани. През това време сложете олиото, маслото и ориза. Докато се вари, отделете костите от месото.
Когато оризът се свари, сипете фиде и върнете обратно месото. Вкусната пилешка супа се вари, докато се свари и фидето.
През това време може да приготвите застройката на супата. Смесете яйцето, брашното, лимонената киселина и киселото мляко. Разбъркайте.
Прибавете няколко черпака от бульона на ароматната супа. Разбъркайте и изсипете застройката в тенджерата.
Питателната пилешка супа е готова!