Начин на приготвяне
Пилето се измива, нарязва и се на порции. За тази супа най-подходящо е домашно отгледаното пиле.
Отделяме от торса на птицата гръбнака и пилешките крилца / използвайте ги за приготвяне на пилешки бульон/.
Посоляваме пилешкото месо и го поръсваме с черен пипер.
Запечатваме го за кратко в тиган с 2 с.л. нагорещена растителна мазнина.
Така обогатяваме вкусовете на супата с ароматната коричка при кратката термична обработка и сочното късче от пилешкото месо.
Поставяме го в дълбока тенджера и го заливаме с горещия пилешки бульон.
В него добавяме корените от магданоз. Оставяме го да къкри на слаб котлон за 25 - 30 минути.
Изваждаме пилешкото месо и оставяме да се охлади. Обезкостяваме го и го нарязваме на малки късчета.
Зеленчуците - лук, чушки и морков, режем на ситни кубчета. Сотираме ги в тигана с мазнината от пилешкото месо.
Прибавяме ги в тенджерата заедно с пилешките късчета и нарязаните на средни кубчета картоф.
Супата къкри още 10 минути. Последно прибавяме фидето и магданоза.
Застройката приготвяме, като разбием жълтъка с киселото мляко.
При застройването на всички супи използвам домашно подквасено кисело мляко. Малката тайна се крие в отбраната горна част, където има много каймак. Маслеността му придава вълшебен вкус на супите и ги обогатява.
Темперираме застройката, преди да я прибавим към пилешката супа.
Подправяме я с лимонов сок.
Тази пилешка супа наистина е уникална не само с богатия си вкус, но и с полезните си свойства за организма.
Коментари