Начин на приготвяне
Разбивам яйцата и захарта до побеляване и удвояване на обема. Добавям на части брашното, пресято с какаото, като разбърквам с шпатулата внимателно.
Накрая добавям ваниловия екстракт и разтопеното масло.
Сипвам сместа в тавичка, дъното на която съм покрила с хартия за печене.
Пека във фурна, предварително загрята до 180 градуса. Проверявам готовността с дървено шишче.
Изваждам блата от фурната и го оставям да се охлади. На следващия ден го наронвам на трохи.
Разбивам маслото и пудрата захар на пухкав крем. Добавям шоколада, разтопен на водна баня, и настърганата портокалова кора. Разбърквам хубаво. На части добавям и трохите от блата. Омесвам с ръка.
От тази смес оформям топчета с размер на малък орех. В средата на всяко топче слагам по 1 ядка или черешка от сладко, накисната в малко ром и отцедена.
Готовите шоколадови топчета потапяте в шоколадова глазура. Оставям в хладилника, докато глазурата се стегне.
Декорирайте шоколадовите сладки по свой вкус - аз половината ги поръсвам с кокосови стърготини, половината ги оставям така.