Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Шоколадови сладки, потопени във шоколад

Шоколадови сладки, потопени във шоколад

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575563331
Шоколадови сладки, потопени във шоколад
Снимка: Диана Андрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"Шоколад в шоколад в още шоколад - само на нас ли ни звучи перфектно"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • какао - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 ч.л ванилов екстракт
  • краве масло - 50 г
  • За топчетата
  • краве масло - 150 г със стайна температура;
  • пудра захар - 100 г
  • млечен шоколад - 200 г
  • портокалова кора - настърганата кора на 1
  • ядки - или череши от сладко + малко ром
  • кокосови стърготини - за поръсване /по желание/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивам яйцата и захарта до побеляване и удвояване на обема. Добавям на части брашното, пресято с какаото, като разбърквам с шпатулата внимателно.

Накрая добавям ваниловия екстракт и разтопеното масло.

Сипвам сместа в тавичка, дъното на която съм покрила с хартия за печене.

Пека във фурна, предварително загрята до 180 градуса. Проверявам готовността с дървено шишче.

Изваждам блата от фурната и го оставям да се охлади. На следващия ден го наронвам на трохи.

Разбивам маслото и пудрата захар на пухкав крем. Добавям шоколада, разтопен на водна баня, и настърганата портокалова кора. Разбърквам хубаво. На части добавям и трохите от блата. Омесвам с ръка.

От тази смес оформям топчета с размер на малък орех. В средата на всяко топче слагам по 1 ядка или черешка от сладко, накисната в малко ром и отцедена.

Готовите шоколадови топчета потапяте в шоколадова глазура. Оставям в хладилника, докато глазурата се стегне.

Декорирайте шоколадовите сладки по свой вкус - аз половината ги поръсвам с кокосови стърготини, половината ги оставям така.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: