Начин на приготвяне
Разбийте добре. Добавете яйцето, млякото и ванилията. Примесете с миксера брашно, колкото поеме сместа, останалото добавете с дървена лъжица. Разделете тестото на две части. Към едната добавете разтопения шоколад. Разделете всяка част още на по две.
Разточете едната част шоколадено тесто върху леко набрашнена повърхност, докато се получи правоъгълник с размери 25x12 см. и дебелина около 1 см. Направете същото и с едната част бяло тесто.
Поставете внимателно бялото тесто върху шоколаденото, притиснете, за да залепне, и навийте на руло. Повторете действията и с другите две части бяло и шоколадово тесто.
Завийте двете рула в целофан и ги оставете за няколко часа в хладилника (може и за 1 час във фризера).
Нарежете охладеното тесто на кръгове с дебелина 1 см. Наредете ги на 2‐3 см едни от други върху подмазана тава.
Печете 8‐10 минути при 200°С или докато краищата се втвърдят и отдолу леко покафенеят. Оставете ги да изстинат напълно върху телена решетка.