Мариновано свинско с ориз и зеленчуци

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
4k
5
05/12/2018
"Мариновате, готвите и хапвате с апетит - доволни ще останете "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 627
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • лук - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • замразени зеленчуци - 1/2 пакет (Микс)
  • черен пипер - щипка
  • соев сос - 1 к.ч.
  • захар - щипка
  • олио - 6 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на хапки или тънки жулиени. Овкусете със соевия сос и захарта, хубаво ги омесете и поставете в хладилник за мариноване.

След няколко часа пригответе дълбок тиган тип уок, сипете олиото и след като загрее, сложете месото.

На няколко пъти движете тигана, за да се разбъркват късчетата месо, след като се запържат, сипете ориза със зеленчуци.

От замразените зеленчуци има вода, затова сипете не повече от 2 ч.ч вода за сваряване на ориза.

Разбърквайте на моменти, за да не залепне ориза.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар