Икономична тиквена супа с готварска сметана

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Готвач
105
11
12
2
06/12/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 256
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • тиква - 1 килограм обелена
  • картофи - 2 големи
  • сол - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сметана - 500 мл течна готварска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме тиквата внимателно и я измиваме. Подсушаваме я с кухненска кърпа и режем на едри парчета.

Обелваме картофите и повтаряме същата процедура както при тиквата.

В тендера сипваме вода и я слагаме на котлон да заври. Прибавяме нарязаните тиква и картофи. Оставяме да ври около 20-30 минути до омекване не зеленчуците. Овкусяваме със сол и черен пипер.

Махаме от котлона супата, разбъркваме и оставяме да се охлади за 15-20 минути.

Махаме част от водата, ако искаме супата да ни е по-гъста, и добавяме сметаната. Разбъркваме и с помощта на пасатор я смиламе до хомогенна смес.

Тиквената кремсупа има сладникав вкус и по-желание може да се консумира със сирене.

Супата става лесно, с малко съставки и е много питателна и вкусна!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар