Начин на приготвяне
Обелваме тиквата внимателно и я измиваме. Подсушаваме я с кухненска кърпа и режем на едри парчета.
Обелваме картофите и повтаряме същата процедура както при тиквата.
В тендера сипваме вода и я слагаме на котлон да заври. Прибавяме нарязаните тиква и картофи. Оставяме да ври около 20-30 минути до омекване не зеленчуците. Овкусяваме със сол и черен пипер.
Махаме от котлона супата, разбъркваме и оставяме да се охлади за 15-20 минути.
Махаме част от водата, ако искаме супата да ни е по-гъста, и добавяме сметаната. Разбъркваме и с помощта на пасатор я смиламе до хомогенна смес.
Тиквената кремсупа има сладникав вкус и по-желание може да се консумира със сирене.
Супата става лесно, с малко съставки и е много питателна и вкусна!