Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Аламинути»Пилешко филе със сладко-кисел сос

Пилешко филе със сладко-кисел сос

Пилешко филе със сладко-кисел сос
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Страхотно ни се получи, сега е ваш ред да опитате това сочно пилешко филе със сладко-кисел сос"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 800 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • китайски микс - 1 пакет
  • доматен сок - 250 мл
  • кетчуп - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • соев сос - 1 к.ч.
  • олио - 5 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на жулиени и овкусете със соев сос. Оставете да се мариноват за час два.

Загрейте олио в уок тиган и изпържете филенцата, извадете от тигана и в същата мазнина запържете ориза със зеленчуците. Сипете 2 ч.ч вода и варете до готовност, овкусете със черен пипер и сол.

Сладко-киселия сос пригответе, като загреете доматения сок (да поизври), добавяте 2 с.л. соев сос, кетчупа, меда и оцета. Опитайте и ако липсва нещо. добавете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: