Веган сладкиш с чиа и грис

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор340871
06/12/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо663
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • грис - 1 ч.ч.
  • овесени ядки - 1/2 ч.ч.
  • чиа -  5 с.л.
  • кафява захар -   2/3 ч.ч. тръстикова
  • орехи - 1/3 ч.ч.
  • слънчогледови семки - 3 с.л. сурови
  • вода - 2/3 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • канела -   1 щипка
  • червени боровинки - 3 с.л. сушени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме гриса и овесените ядки.

Накисваме за половин-един час чията. След като е набъбнала и си е изпила водата, към нея добавяме гриса и овесените ядки.

Разбъркваме ги заедно с кафявата тръстикова захар, сушените червени боровинки, слънчогледовите сурови семки, натрошените орехи.

Прибавяме и канелата и ванилията за аромат. Продължаваме да разбъркваме с дървена лъжица, като получаваме еднородна смес, която разстиламе в тавичка, украсяваме с орехи и оставяме през нощта да се стегне в хладилника.

На следващия ден поднасяме за закуска или десерт към някое вкусно ястие.

Нежно на вкус и лесно за изпълнение!

Чудно Вкусно!     

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар