Дребни сладки охлювчета

06/12/2018
"Може да са дребни и сладки, но са по-вкусни от всички охлювчета, които сте опитвали досега "
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 382
  • Преглеждания за месеца94
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касеролка сложете кравето масло и го разтопете на котлона (не трябва да е горещо, а леко течно). Махнете от котлона и добавете 1/2 с.л захар, ванилията, млякото, жълтъка, солта и маята.

Сложете брашното на кухненския плот и направете кладенче. Сложете маслото в средата и замесете гладко, меко, нелепнещо тесто.

Разделете на две равни части и оформете топчета.

Разбийте белтъка със захарта на сняг. Добавете фино смлените орехи и канелата.

Разточете едното топче на кора с дебелина 2 мм, намажете с половина смес от белтъка, навийте на стегнато руло и нарежете на шайби с дебелина 1 см.

Направете същото и с другото топче тесто.

Подредете в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние.

Печете ореховите сладки в предварително загрята фурна на 170 градуса до готовност.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар