Постна празена чорба

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Постна празена чорба
Снимка: Зори
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Доверете се на познатото и обичаното - постна празена чорба"

Необходими Продукти

  • праз - 2 стръка, само бялата част
  • олио - 1/2 к.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • червено цвекло - 1 малка глава
  • картофи - 2 бр.
  • вода - 1.5 л или зеленчуков бульон
  • фиде - 1 шепа
  • зелев сок - 100 мл (пресольовица)
  • сушени чушки - 2 бр. червени
  • люти чушки - 2 бр. сушени (по желание)
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • магданоз - или босилек (по желание) за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се почиства от външните листа и бялата най-крехка част се нарязва на ситно. Задушава се в олиото заедно с настъргания морков в тенджерата, в която ще се приготвя чорбата.

След като поомекнат, се добавя обеленото и настъргано на ренде половин глава червено цвекло и след още 7 - 8 минути - и нарязаните на ситни кубчета картофи.

След още няколко минути се добавя водата и сокът от киселото зеле, сол и черен пипер на вкус, ронена чубрица и почистените от семето и стрити на не много едро сушени червени и люти чушки.

След като супата заври, се добавя натрошеното фиде и се вари до готовност на фидето - около 10 - 12 минути.

По желание при сервиране на постната чорба може да се поръси със ситно нарязан магданоз или листенца босилек.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: