Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Празена баница

Празена баница

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289602981
Празена баница
Снимка: Десислава Дончева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Толкова отдавна ни се хапваше вкусен празеник, че нямаме търпение да се изпече, за да го нападнем"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • олио - 1 ч.ч.
  • праз - 5 стръка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме изчистения и ситно нарязан праз в половината от мазнината и малко вода.

Когато омекне празът добавяме подправките черен пипер, червен пипер и сол на вкус.

Нареждаме корите в намазана тава, като на всеки втори лист поставяме плънка и всяка кора я поливаме с гореща мазнина.

Печем в леко загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути, докато баницата се зачерви отгоре и отдолу.

Изваждаме я и я напръскваме с малко вода и я покриваме с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: