Празена чорба с маслини

Празена чорба с маслини
Снимка: Мария Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"От съкровищницата със селски рецепти извадихме тази и с удоволствие си я хапваме"

Необходими Продукти

  • праз - 3 стръка
  • картофи - 600 г
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • олио
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • зеленчуци - 200 г домат, морков и чушка
  • подправки - 2 с.л. 10 зеленчука
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • вода - 2 и 1/2 л
  • маслини - 250 г
  • магданоз
  • копър
  • целина
  • черен пипер
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се наситнява. Картофите се почистват и нарязват на кубчета.

Олиото се загрява и в него се задушава празът с малко вода и сол.

Прибавят се оризът, картофите, 10-те зеленчука и се залива с водата.

Изчакваме сместа да заври и след 10 минути се прибавят, доматът, морковът и чушката.

Скилидките чесън се смачкват с преса и прибавят.

Като уврат оризът и картофите, се прибавят всички подправки и маслините.

Да поври 5-10 мин. с подправките и е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: