Пухкава Коледна Питка

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор300641
07/12/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 004
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В широк съд или тава сипваме брашното. Към него добавяме 2 яйца (разбъркани), киселото мляко с шупналата сода, сол и сурови слънчогледови семки.

Разбъркваме, за да се смесят, и замесваме хубаво тесто, а ако има нужда, добавяме и малко водичка. Отделяме едно парченце, от което после ще направим украсата.

В предварително намазнена и набрашнена кръгла тава, разполагаме тестото и го разстиламе равномерно. От отделеното малко топче разточваме кръгла лентичка, фитил и оформяме елхичка върху питката. Намазваме с малко мазнина питката, а отвън около елхичката - с 1 яйце, разбъркано и подправено с малко червен пипер.

Отвътре, в ограденото пространство, поръсваме с ронена чубрица – за да спазим природния закон – елхичката да е вечнозелена.

Печем на 200-250 градуса за около 30 минути.

Чудесна празнична питка, която поднасяме на Коледната трапеза!

Чудно Вкусно! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар