Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печен шаран с два вида зеленчукова плънка

Печен шаран с два вида зеленчукова плънка

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Печен шаран с два вида зеленчукова плънка
Снимка: Яница Николова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
110 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • шаран - 1.7 кг
  • гъби - 300 - 400 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1/2 пак.
  • лук - 4 - 5 гл.
  • орехи - 300 г смлени
  • моркови - 3 бр.
  • олио - около 100 мл
  • домати - 400 мл консерва
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • девесил - 1/2 ч.л., сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичка се слага измитият шаран, посолява се на вкус. Лимонът се нарязва на кръгчета и заедно с черен пипер се слага в шарана.

Покрай него се сипват доматите, половината гъби, разрязани на две. Полива се с половината олио и се пече в загрята на 200 градуса фурна до златисто-кафяв цвят.

Лукът и другата половина гъби се нарязват едро, морковите се настъргват на едро ренде. Пържат се до омекване в другата половина от олиото.

Прибавя се оризът, девесил и черен пипер, разбърква се. Изсипва се в друга тавичка, долива се вода, колкото да покрие, и се пече до готовност на ориза.

След готовност печеният шаран се посипва с орехи.

В чиния се сервира парче от шарана с двата вида плънка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: