Начин на приготвяне
За такосите с телешко и сладка царевица:
Накълцайте ситно лука и поставете в тиган със загрят зехтин. Посолете и сотирайте лука за кратко докато омекне. Прибавете телешката кайма и раздробете с дървена лъжица. Нарежете ситно червената чушка, лютите чушки, скилидките чесън и прибавете в тигана при лука и каймата. Овкусете със сол, черен пипер, лют червен пипер и чаена лъжичка кимион. Гответе каймата до златисто, добавете половин консерва сладка царевица, разбъркайте и свалете плънката тигана от котлона.
За такосите с пилешко и авокадо сос:
Нарежете филето на кубчета. Загрейте зехтин в съд на котлона и сложете месото да се запържва. Подправете със сол, черен пипер и лют червен пипер. Добавете ситно нарязани лютите чушки и скилидките чесън и гответе, докато пилешкото стане златисто.
За соса блендирайте до хомогенност плодовете авокадо, сока от лайм и заквасената сметана. Посолете и разбъркайте.
Гарнирайте телешките такоси с настъргано сирене чедър, а пилешките със сметановия авокадо сос.
Поръсете такосите с магданоз и сервирайте.