Начин на приготвяне
Общо умножаваме продуктите х 3.
Измиваме ориза и го сипваме в контейнера на оризоварката. Към него прибавяме нарязаните на ситно моркови и лук. Овкусяваме със солта и шарлана, разбъркваме и сипваме пропорцията отредена вода. Готви се 30 минути в оризоварката, като разбъркваме чак когато се сготви. След това го оставяме леко да се охлади и изстине.
Колкото и порции да са, всяка палачинка я правим поотделно.
В купа разбъркваме яйцето, добавяме настъргания домат и нарязания босилек, както и всички останали изброени съставки - подправки по-горе.
Изпържваме я в керамичен тиган с малко шарлан или масло! Когато сме сигурни, че палачинката е готова и сме пържили равномерно и от двете страни, я поставяме в чиния.
Върху нея сипваме сготвения ориз, който старателно преди това си овалваме и оформяме в купичка.
Разстиламе на равномерен пласт и завиваме внимателно на руло. Разрязваме на кръгчета/колелца с остър назъбен нож.
Разпределяме и подреждаме красиво в чиния, както можем, гарнираме с различни видове салати!
Чудно Вкусно!