Шаран с кафяв ориз

ЖГеоргиеваЖГеоргиева
Готвач
143340346224
Шаран с кафяв ориз
Снимка: ЖГеоргиева
1 / 4
07/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене75 мин.
Общо105 мин.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете шарана от люспите. Осолете и натъркайте с лимонов сок. Оставете да престои, докато подготвите плънката.

Нарежете праза. Посолете. Като започне да омеква, добавете и морковите. Дръжте под капак, за да се задушат. Към тях настържете доматите. Подправете с черен пипер и девесил.

Подмажете тавата със зехтин. Нарежете киселите краставички, наредете ги по тавата и върху тях поставете рибата.

Напълнете коремчето с плънка, а останалата я разстелете наоколо.

Добавете маслините, сварения боб и орехите. Залейте със зехтин.

Пъхнете във фурната на 200 градуса. През 15 минути е хубаво да заливате рибата с малко от сосчето, за да не загаря.

За около час печеният шаран е готова.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: