Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с кафяв ориз

Ризото с кафяв ориз

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Ризото с кафяв ориз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2
"Обожаваме ризото, а точно това ризото с гъби и пармезан е сред най-любимите ни!"

Необходими Продукти

  • ориз - 250 г кафяв
  • гъби - 250 г
  • вино - 150 мл бяло
  • лук - 1 глава
  • бульон - гъбен
  • кашкавал - 80 г
  • пармезан - 2 с.л. настърган
  • сол
  • черен пипер
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете кафявия ориз за 30 минути в студена вода. Загрейте зехтина в тенджера с широко дъно и запържете нарязания лук и гъби. Посолете на вкус и добавете отцедения ориз, след което долейте горещ гъбен бульон.

Щом оризът поеме течността, добавете бялото вино и след няколко минути още гъбен бульон. Добавяйте бульон, докато кафявият ориз уври напълно и често разбърквайте.

Накрая овкусете с още сол, черен и бял пипер и разбъркайте с настъргания кашкавал, след като сте свалили от котлона. Поднесете ястието топло с настърган пармезан отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
57
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ПСС
ПСС
И аз дооооста време бърках!!!!! Но е вкусно!
13.05.2022 21:00
maria
maria
Не се хващайте на 30 минути,освен ако не желаете да стоите над 2 часа на котлона! Аз го накиснах 1 час и 10 минути,отне ми 2 часа да уври!
Иначе рецептата е страхотна!
19.02.2018 21:17
2
1
Покажи всички подкоментари
батман
батман
а какво количество е гъберния бульон?
02.09.2017 22:12
нели
нели
и аз ще пробвам тази рецепта -много елегантна
22.06.2014 09:37
3
Ценка
Ценка
Интересна рецепта!Точно това, което търся. Само ще си спестя кашкавала и пармезана, за да не натоварвам ястието с допълнителни калории, и към лука ще прибавя морковче. Благодаря!!!
17.06.2014 13:02
4
1