Пиле по мексикански Оригинал

08/12/2018
"Гарантираме, че същото на вкус пиле ще намерите и в Мексико - изпитана рецепта за пиле по мексикански Оригинал "
Приготвяне12 мин.
Готвене20 мин.
Общо32 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 946
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Налълцайте лука и чушките и ги запържете в сгорещената мазнина до омекване и много лек загар. Добавете фино настърганите моркови.

2. Нарежете пилешкото филе на кубчета или жулиени, както ви харесва. Прибавете към зеленчуците и пържете 2-3 минути, разбърквайки до побеляване на месото.

3. Налейте 1 кафена чашка вода, сипете джинджифила, черния и кайенския пипер, чесъна, сол на вкус и целината. Гответе 5 минути при периодично разбъркване. Това време е достатъчно, за да се сготви месото и остане крехко. Ако сте го нарязали на по-едро, може да има нужда от малко повече време, но внимавайте да не го пресушите.

4. Добавете царевицата, разбъркайте и поднесете пилето по мексикански с настърган кашкавал.

Добър апетит!

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Зорница Христова Михова
Много вкусно и оригинало ястие!
2
0
Йорданка Ковачева
Благодаря :)
1
0