Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Плата»Тежки мезета за коледната трапеза

Тежки мезета за коледната трапеза

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Тежки мезета за коледната трапеза
Снимка: Sevdalina Irikova
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
3
"Тежко, тежко вино дайте, че то друго не върви с тези Тежки мезета за коледната трапеза"

Необходими Продукти

  • панагюрска луканка - 300 г
  • хамон - 6 слайса
  • свинско филе - 300 г с подправки, от бут
  • кашкавал - 250 г с чили и пикантни подправки
  • луканка - 300 г на орехите
  • шпеков салам - 300 г
  • салам - 250 г закуска
  • странджански бабек - 280 г
  • бейби моцарела - 10 бр
  • салвия - листа за аранжиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Според народните обичаи коледната трапеза трябва да е отрупана, пищна и богата. Дългоочакван момент от всички постещи християни.

Блаженето е елемент в българската традиция, при който за пръв път след постите на трапезата се слагат месни и млечни продукти.

На трапезата присъстват и останалите забранени до този момент благинки – луканка, сурова наденица, кървавица, черен дроб, сирене, печена кокошка и всякакви други мезета.

Гореупоменатите продукти са предварително нарязани в магазина.

От тях подреждаме 3 плата.

Подреждаме ги в платата и ги поднасяме на трапезата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: